x 

Cart empty

SAME Buffalo V6

Print
SAME Buffalo V6
Schaal 1/32
Exclusief model in oplage van 300 stuks
Sales price 139,00 €
Discount
Price / kg:
DSC07937_MR4
DSC07938_MR4
DSC07939_MR9
DSC07940_MR8
DSC07941_MR7
Het motorblok is volledig opengewerkt
De V6 heeft luchtkoeling aan beide kanten van het blok
De wielen kunnen draaien en de as is fusee bestuurbaar
Inclusief kleurenkopie van de originele fabrieksfolder!
Description

SOLD OUT!

DE SAME BUFFALO V6 IN SCHAAL 1/32
Minitrac maakt van de Buffalo V6 een exclusief en gedetailleerd model in schaal 1/32. Er worden eenmalig 300 stuks gemaakt, welke leverbaar zullen zijn op de L.C.N.-beurs in Zwolle. Bij dit model zijn wederom geen concessies gedaan als het aankomt op detaillering en uitvoering. Zo is het volledige motorblok uitgebeeld en opengewerkt! Oliekoelers, cilinderkoppen, het karakteristieke uitlaatsysteem dat onderlangs loopt en uitkomt bij de achterbrug: het is allemaal zichtbaar. De details stoppen zelfs niet onder de motorkap! Daar vind je V-snaren van echt rubber en de brandstoftank. Kleine details maken het helemaal af: de rubber banden zijn van het Italiaanse merk CEAT en achter de stoel bevindt zich de originele gereedschapskist met SAME logo. We hadden het geluk een echte Buffalo V6 te kunnen opmeten waarna uitvoerig vergelijk plaatsvond met originele fabrieksfoto’s. Het resultaat is een 100% werkelijkheidsgetrouw model, precies zoals de Buffalo V6 de fabriek verliet. 

   


DE ECHTE BUFFALO V6
SAME bouwde in 1969 slechts enkele exemplaren van de Buffalo met 105 pk sterke, geblazen V6 motor. In de folder werd hij aangeprezen voor gebruik op grote landgoederen, maar de tijd was niet rijp voor zulke zware trekkers in Europa. Tegenwoordig is de Buffalo V6 een zeldzame verschijning en dus gezocht door de liefhebber. Bijzonder feit: De Buffalo V6 is een tijdje getest op de Nederlandse akkers door toenmalig SAME importeur CEBECO.

BIJZONDERHEDEN & DETAILS

  • Model van resin
  • Fijne geëtste metalen details
  • Echt rubber banden met CEAT opschrift
  • Sturende vooras
  • Draaiende wielen
  • Motorblok geheel opengewerkt
  • Met echt rubber V-snaren!
  • Geleverd in minivitrine
  • Individueel genummerd

Handmonster afgebeeld, detailwijzigingen voorbehouden. Prijswijzigingen voorbehouden.
Levering op de L.C.N.-beurs in  Zwolle onder voorbehoud. Indien model verstuurd moet worden, 
worden verzendkosten in rekening gebracht.  

 

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.